HMC ‘19 wast EPSE de oren na eerder verlies

Sport

MARIËNVELDE - In een zonovergoten Mariënvelde stond HMC’17-1 afgelopen zondag tegenover EPSE uit Deventer, vastbesloten om revanche te nemen voor hun eerdere verlies. Met de tweede periode op het spel en de noodzaak om te winnen na het verlies tegen Ajax vorige week, begon HMC sterk en agressief. Na 25 minuten beloonde Thijs Schutten alle inspanningen door de bal met zijn linkerbeen perfect in de rechter onderhoek te plaatsen, voorbij de verbouwereerde keeper van EPSE.

Ondanks het dominante spel van HMC slaagde Nick Spekschoor er niet in om een grote kans op 2-0 te benutten. In de 37ste minuut schoof Tim Leemreize naast het doel voor een open goal, een kans die HMC graag had willen benutten. Net voor rust wist een snelle buitenspeler van EPSE door te breken en de bal voor te geven, hetgeen resulteerde in een eenvoudig doelpunt voor een middenvelder van EPSE. De ruststand was daardoor 1-1.

Met Ajax tegen Etten op het programma, was een overwinning voor HMC’17-1 vandaag van cruciaal belang. In de tweede helft toonde EPSE aanvankelijk meer dreiging, maar slaagde er niet in om grote kansen te creëren. Na iets meer dan een uur wist Luuk Vossers het kopduel te winnen van zijn tegenstander, waardoor Nick een-op-een kwam te staan met de keeper. Nick slaagde erin de stuiterende bal net over de keeper te schieten, waarmee de score op 2-1 kwam.

Luuk straalde van geluk, wetende dat hij een cruciale rol had gespeeld. De momentumverschuiving werd duidelijk toen Tim enkele minuten later van buiten de 16 meter  tegen de paal schoot en de bal in het net belandde. EPSE leek uitgeput en kon niet veel weerstand meer bieden. In de 77ste minuut kon Tim zijn tweede doelpunt van de dag maken, nadat hij een lange bal van Jur ontving en deze netjes in de hoek schoof na een fraaie actie.

Het regende doelpunten toen Nick in de 82ste minuut vanaf 30 meter afstand de bal in de hoek van het doel schoot, waarbij de keeper machteloos toekeek. Vlak voor het eindsignaal maakten Tim en Nick plaats voor debutanten Gijs Coersen en Joey van Bronkhorst, die nog een grote kans creëerden maar niet wisten te scoren.

Na enkele minuten blessuretijd vierde het elftal hun overtuigende 5-1 overwinning. Hoewel er volgende week geen wedstrijd is, staat de kraker tegen Keijenburgse Boys op het programma voor de week daarop.