Jumbo Bennink deelt vier cheques uit aan buurtinitiatieven. Foto: Dinès Quist
Jumbo Bennink deelt vier cheques uit aan buurtinitiatieven. Foto: Dinès Quist

Jumbo Bennink deelt cheques uit voor lokale doelen

Maatschappij

LICHTENVOORDE - Een mooi bedrag om lokale initiatieven te steunen, dat is het doel van de cheques die Jumbo Bennink uitdeelt. Het geldbedrag is bedoeld voor initiatieven die bijdragen aan een betere samenleving. Vier buurtinitiatieven zijn uitgeloot, zij krijgen een mooi geldbedrag. Afgevaardigden namen afgelopen donderdag de cheques in ontvangst.

Door Dinès Quist

Inwoners konden zich de afgelopen weken inschrijven voor de Jumbo Bennink actie ‘Samen een betere buurt’. Daarmee konden zij 250,- euro winnen voor een doel waar de samenleving wat aan heeft. Uit de tientallen inzendingen zijn er vier getrokken die het geldbedrag hebben gewonnen. Het zijn uiteenlopende initiatieven die stuk voor stuk het geld goed kunnen gebruiken. “Wij vinden het belangrijk om te investeren in lokale initiatieven”, vertelt bedrijfsleider Jerry Wopereis, “want als supermarkt zijn wij onderdeel van de gemeenschap. Vanuit die betrokkenheid willen we graag ons steentje bijdragen.”

Samen een Betere buurt
Jumbo Bennink had een totaalbedrag van 1000,- euro gereserveerd om te schenken aan een buurtinitiatief. “We hebben enorm veel gemotiveerde inschrijvingen ontvangen,” vertelt Pascal Bennink. “Daarom hebben we ervoor gekozen om meerdere initiatieven te steunen. Dat is gelukt, vier buurtinitiatieven kunnen hun wensen in vervulling brengen met de financiële gift. We vonden het belangrijk dat alle doelen bijdragen aan het versterken van saamhorigheid.” De winnenaars zijn: KBO, speeltuin ’t Vosheukske in Lievelde, speeltuin Vragender en de Frans ten Boschschool.

Vier goeie initiatieven
KBO zet zich in voor het bestrijden van eenzaamheid en zal het geld gebruiken om hun jeu de boules baan op te knappen. Speeltuin Vragender brengt alle kinderen bij elkaar en besteedt het bedrag aan onderhoud. Speeltuin ’t Vosheukske wil een fijne plek voor zijn vrijwilligers en gaat een schaduwdoek aanschaffen. Frans ten Bosch gebruikt het geld voor aanschaf van buiten-speelmateriaal, niet alleen voor de schoolkinderen maar ook voor de buurtkinderen die het plein weten te vinden.

Jerry Wopereis overhandigt cheque aan Bernadet Holweg voor KBO buurtinitiatief.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant